Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helsefremmende innsatsområder

  Endret:25.08.2022 21:09

Ved Hokksund barneskole er vi så heldige å ha store og flotte uteområder hvor elevene kan boltre seg. Uteområdene er utrustet med blant annet hinderløype, huskestativ, klatrestativ, taubane, stangball, bordtennisbord, håndballbane og sandvolleyballbane. I tillegg har vi tilgang til to kunstgressbaner hele året, noe elevene utnytter maksimalt både til fotball og andre aktiviteter.

Skolen ligger også med kort avstand til utmerkede turområder. Både Stryken og områdene rundt Lauvtjern blir benyttet i både undervisning og til sosiale sammenhenger. Om vinteren er turen til Hobbelstadbakken kort for fine ski -og akeopplevelser.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er lagt inn i ukeplanen som en skoletime for 5. - 7. trinn.


Aktiv på skolevei

Aktiv på skolevei er en kampanje som alle barne- og ungdomsskoler i Buskerudbykommunene er inviterte til å delta. Elevene blir oppfordret til å sykle, gå eller på annen måte være fysisk aktiv på vei til skolen.

Kampanjen har flere positive effekter: Barna blir mer aktive og bruker kroppen fysisk mellom skolen og hjemmet. Som en bieffekt reduseres biltrafikken i nærheten av skolene og barna får etablert gode vaner.

Klassene og individuelle deltakere med best innsats og resultat premieres med blant annet aktivitetsutstyr, frukt og profilartikler. Kampanjen går over tre uker, både på våren og på høsten.

 

Hoppetaukonkurranse - hopp for hjertet

Hopp for hjertet er en konkurranse arrangert av Nasjonalforeningen for folkehelsen for elever på 4.-7. trinn. Skolen velger å være med på denne konkurransen.

 

Temadager

LauvtjernSkolen arrangerer ulike temadager for å øke den fysiske aktiviteten. Hvert år møtes vi på Eiker Kvikk hvor 5.-7. trinn har idrettsdag. Om vinteren arrangeres det ski- og akedag i Hobbelstadbakken. Hver vår har vi også en skogdag med natursti inkludert. 5. trinn blir hvert år invitert til til Hoensvannet for en skogdag sammen med alle andre 5.-klassinger i Øvre Eiker kommune. 

Opprettet: 24.01.2014 09:01