Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Foreldre på kurs i nettvett og sosiale medier

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:01.07.2014 10:52

​8. april 2014 var alle 5.klasseforeldre ved Hokksund barneskole samlet til foredrag om nettvett og sosiale medier.

Cicilie Mette-Lund holder foredrag i nettvett og sosiale medier for foreldre. Foredragsholder Cicilie Mette-Lund har holdt slike foredrag for konfirmanter, tillitsvalgte, pedagoger og elever siden 2008. Foreldrene ble geleidet gjennom internettets verden med alle muligheter det gir, men ble spesielt gjort oppmerksom på de mange fallgruvene, og hvor lett ting spres på nettet. Lovverket gjelder på lik linje på nettet som i virkeligheten, og konsekvensene ved "uskyldig" moro kan bli fatale. Man fikk mange smakebiter på hvor galt det kan gå fra videosnutter og eksempler.

 

Følg med!

Det viktigste vi som foreldre kan gjøre, er å følge med i ungenes nettverden. Lag deg en bruker der ungene dine ferdes, og følg med. Snakk med ungene om hva de har gjort på nettet denne dagen og la det være like naturlig som å spørre om hvordan skoledagen har vært, er Mette-Lunds råd.

Mobbing på nettet

Mobbing via nettet var et av temaene som ble berørt, "å bli mobbet oppleves helt forferdelig, å bli mobbet i det offentlige rom forsterker opplevelsen enormt." Vær mot andre på nettet som du vil at andre skal være mot deg, så enkelt er det faktisk.
Det var nok mange foreldre som fikk noe å tenke på og snakke med barna sine om etter denne kvelden. Flere uttrykte et ønske om at ungene skulle få samme foredraget, og det jobbes det med å få til.

Opprettet: 09.04.2014 11:30