Gjør noe med det!

Gulliksen, Terje Endret:19.10.2019 11:48

I prosjektet "Gjør noe med det!" skal elever på ungdomsskolen bidra til å løse sosiale, miljø- eller klimarelaterte utfordringer i samfunnet rundt seg. Tirsdag 15. oktober var 250 elever samlet til kick-off på Hokksund ungdomsskole.

​"Gjør noe med det" er et prosjekt for ungdomsskoleelever i kommunen, og har kommet i stand som følge av kommuens samarbeidsavtale med "Ungt entreprenørskap".

250 elever fra alle ungdomsskolene i kommunen var nylig samlet til kick-off på Hokksund ungdomsskole. I prosjektet "Gjør noe med det!" skal elever på ungdomsskolen se på sosiale, miljø- eller klimarelaterte utfordringer i samfunnet rundt seg - og bidra til å løse dem. De skal starte og drive elevbedrifter med sosialt entreprenørskap som tema. Gjennom prosjektet blir elevene godt kjent med FNs bærekraftsmål. Prosjektet drives og finansieres av Ungt Entreprenørskap og Kavli-fondet. I Øvre Eiker er alle ungdomsskolene med, og kommunenes avdelinger for Oppvekst og Kultur og livskraft er samarbeidspartnere.

En sosial entreprenør er en som finner løsninger på sosiale, miljø- eller klimarelaterte utfordringer i samfunnet. I prosjektet tar man utgangspunkt i FNs bærekraftsmål og lar elevene se hvordan man på lokalt plan kan bidra til å løse disse.

Prosjektet består av tre faser. Fase 1: Felles kick-off i Hokksund 15. oktober. Elevene får lære om bærekraft, møte lokale oppdragsgivere som har ulike utfordringer, og jobbe med ideer. Fase 2: Elevene starter Elevbedrifter og jobber med å utvikle og realisere løsninger. Fase 3: Felles utstilling hvor løsningene presenteres.

På kick-off’et fikk elevene møte ulike lokale oppdragsgivere som presenterte sine utfordringer. Blant oppdragsgiverne finner vi bl.a Den norske turistforening Drammen og omegn, Buskerud folkehøgskole, Norske kvinners sanitetsforening, Ødeverp andelslag og Øvre Eiker kommune. Utfordringene som ungdommene skal bidra til å løse går på alt fra uønsket forsøpling av naturen, hvordan få ungdommene til å engasjere seg i landbruket og lokaldemokratiet, og hvordan folkehøgskolen kan knytte tettere bånd til  barn og unge på Fiskum.

Mange elever gav uttrykk for at det var en spennende dag, og de ser frem til å jobbe videre med prosjektet.

Opprettet: 19.10.2019 11:48