Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helsefremmende innsatsområder

Baklid, Siri-A Endret:08.08.2019 13:55

Fysisk aktivitet og et sunt kosthold er viktige faktorer for å kunne lære.

Fysisk aktivitet

Skolen har egen idrettshall som er mye i bruk også av lag og foreninger.
Hallen er åpen for elevene i storefri hver dag. ​ Det er også ulike felles turneringer i forbindelse med oppstart- og avslutningsuke. For personalet har vi ulike aktiviteter rett etter arbeidstid fredager.

Kantine

Vi har et stort, flott kantineområde med sitteplass til 140 personer. I kantina er det hver dag mulighet til å kjøpe seg salat fra salatbaren vår til en rimelig penge.
Det selges dessuten yoghurt, ulik drikke, baguetter, rundstykker mm. Enkelte dager tilbyr vi også varm mat.
Vi har innført et cashless-system for betaling i kantina; kantinekortet.​ Hver elev har sitt eget kort som foresatte fyller opp med ønsket pengesum via nett.

Kosthold/mat

Et sunt og variert kosthold er en viktig forutsetning for å kunne arbeide konsentrert og lære. Vi tilbyr derfor et godt utvalg av sunne måltider i skolekantina. Salatbaren vår er svært populær.
På skolens område er det ikke tillatt med brus, energidrikk, kaker og lignende hvis ikke det er etter avtale med lærer. Elever som velger å handle disse varene i sentrumsbutikkene i skoletida, må konsumere det de har kjøpt før de går inn på skolens område igjen. Regelen er innført i samarbeid med FAU og elevrådet og medvirker til både økt fokus på sunt kosthold samt mindre forsøpling.
Alle betaling går via Kantinekort hvor foresatte setter inn beløp som for å ha kontroll og medvirkning på hvor mye eleven kan handle for. Kantina blir driftet av assistenter og elever ved skolen.
Gjennom mat- og helsefaget blir elevene ytterligere kjent med hvordan man setter sammen et sunt og balansert kosthold.

 


Opprettet: 20.01.2014 11:55