Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Entreprenørskap og lokalsamfunn på timeplanen

Gulliksen, Terje Endret:07.11.2018 18:08

​F.v: Oliver Eriksen Risnes, ordfører Ann Fjerdingstad, Felicia Bächman Nygaard og Vilde Solberg Larsen. 

Det ble en uvanlig skoledag for 5. trinn på Ormåsen skole da ordfører Ann Fjerdingstad dukket opp som lærer med undervisningsopplegget "Vårt lokalsamfunn". Elevene viste stort engasjement og interesse for det spennende opplegget. 

​Onsdag 7. november gjennomførte elevene på 5. trinn på Ormåsen skole undervisningsopplegget "Vårt lokalsamfunn" i regi av Ungt Entreprenørskap Buskerud. I løpet av skoledagen ble elevene bedre kjent med samfunnet rundt seg, yrker, velferdsstaten, lønn, skatt og demokrati. Opplegget vektlegger samspillet mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i samfunnet, og har som mål å gjøre elevene bevisste hvordan det lokale arbeids- og næringsliv har stor betydning for lokalsamfunnet. Elevene ble også utfordret i forhold til det ansvaret og de mulighetene alle har for å bidra til at lokalsamfunnet blir godt for alle. 

I en av oppgavene skulle elevene bygge opp sitt lokalsamfunn - rett og slett ta stiling til hvordan samfunnet skal se ut med hus, butikker og offentlige tjenester. Ideene og kreativiteten var stor, og ønskene for hva et "tenkt" lokalsamfunn skulle inneholde var mange. Når pengesekken kom på bordet, oppdaget elevene fort at kommunens inntekter ikke er høye nok til å oppfylle alle ønskene på arket. Det ble mange interessante diskusjoner, refleksjoner og prioriteringer rundt bordene da pengene skulle fordeles. 
  F.v: Jarle Von Sadowsky, Mille Karlsen, Lotte Skakstad Olaussen og Oda Sofie Solbakk Martinsen. 


"Vi har lært mye om skatt, lokalsamfunnet og om yrker. Og så har vi lært litt om hvordan ordføreren jobber", sier Oliver Eriksen Risnes, Felicia Bächman Nygaard og Vilde Solberg Larsen. "Vi har lært mer om hvordan Norge styres, og det har vært skikkelig gøy" sier de fornøyde elevene. 

Ordføreren var begeistret for opplegget og så ut til å kose seg i klasserommet med elevene. Med på "lærerlaget" var også Torunn Larsen fra Skatteetaten i Drammen, Inger Tone Nikkerud fra Utdanningsforbundet i Øvre Eiker og Rune Røyneland fra Skatteoppkreveren i Eiker. "For å sørge for at flere skoler skal få gjennomføre dette opplegget, skal vi i dag undertegne en avtale som forlenger samarbeidet med Ungt Entreprenørskap" sa ordføreren til stor jubel fra elevene. Avtalen ble undertegnet av Erlend Eggen, daglig leder for Ungt Entreprenørskap i Buskerud og ordfører Ann Fjerdingstad, og gjør at kommunen bl.a. forplikter seg til å motivere kommunens skoler til å ta i bruk entreprenørielle metoder. Programmene til Ungt

Entreprenørskap skal bidra som hjelp i dette arbeidet.

 Veileder Inger Tone Nikkerud i aksjon. 

Undertegning av medlemsavtale mellom Ungt Entreprenørskap og Øvre Eiker kommune. Erlend Eggen og ordfører Ann Fjerdingstad. 


F.v: Ann Fjerdingstad, Rune Røyneland, Torunn Larsen og Inger Tone Nikkerud. 

Opprettet: 07.11.2018 18:08