Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helsefremmende innsatsområder

  Endret:01.08.2018 14:22

​Fysisk aktivitet

Forskriften om rett og plikt til fysisk aktivitet i grunnskolen sier: "Kunnskapsdepartementet har med verknad frå 1. august 2009 fastsette nye forskrifter til opplæringslova og privatskolelova om at elevar på 5.-7. årstrinn skal ha jamleg fysisk aktivitet utanom kroppsøvingsfaget".

Det anbefales at elever er i fysisk aktivitet minst 60 minutter hver dag. Aktivitetene kan deles opp i flere bolker i løpet av dagen. Aktivitetene bør være så allsidig som mulig for å gi kondisjon, muskelstyrke, bevegelighet, hurtighet, kortere reaksjonstid og koordinasjon.

Ved Ormåsen skole er det lagt til rette for flere aktiviteter i friminuttene. Vi nevner: Stikkball, håndball, fotball, "ett-sprett", paradiser, hoppetau, månebiler, sparkesykler, leikeapparater, huskeområder, sandvolleyball-bane, ballbinge, skatepark, slåball-bane, "Tarzan"-løype, sykkelløype og et stort lekeområde i skogen.

På vinterstid er både skiløyper og akebakker i mye bruk i friminuttene.

Flere klasser bruker området flittig til uteskoleundervisning. I tillegg arrangerer skolen skogdag om høsten, vinteraktivitetsdag og en friidrettsdag i juni for alle. Friidrettsdagen avsluttes med den populære fotballkampen mellom skolens lærere og elev i 7. trinn. 


Opprettet: 09.01.2014 15:26