Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

5.trinn har besøkt Bjørneparken i Flå

Strand, Anne-S Endret:13.11.2016 17:06

​Torsdag 10.november var 5.trinn på tur til Bjørneparken i Flå. Der var de med på Rovdyrskole hvor de fikk spennende undervisning om rovdyrene vi har i Norge. Elevene fikk også omvisning i parken, og fikk da sett flere dyr på nært hold.

Alle 5. klasser i Buskerud fikk før sommeren invitasjon til Bjørneparken i Flå for å delta på Rovdyrskole. 5. trinn på Røren meldte interesse, og var blant de heldige som fikk plass. Rovdyrskolen er et informasjonsopplegg for 5.trinn, hvor grunnleggende økologi, adferd og konflikt knyttet til rovdyrene belyses på en underholdende og morsom måte. Hovedfokuset var informasjon om rovdyr i møte med mennesker, med den målsetning å senke nivå av frykt for rovdyr.

BjørnBjørnunger 

Elevene lærte masse av den engasjerte Bjørn Henrik Johansen som er naturveileder ved Besøkssenteret Rovdyr i Flå. De kan nå fortelle andre fakta om rovdyr, forklare hva man bør gjøre om man treffer et rovdyr og hvorfor man ikke trenger å være redd.

Det beste ved denne spesielle skoledagen var nok likevel å få se bjørner og gauper på nært hold, i tillegg til elg, rev og rådyr ute i Bjørneparken.

Undervisning om rovdyrGaupe 

Opprettet: 13.11.2016 16:39