Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

7. trinns "Land art"- prosjekt

Strand, Anne-S Endret:27.10.2016 08:51

​​"Land art" eller "Kunst i natur" handler om å bruke det du finner ute i naturen til å skape bilder og skulpturer. Grus, steiner, blomster, blader og skjell kan settes sammen til de vakreste kunstverk.

Land art kan lages overalt, og det er bare kreativiteten som setter grenser. Imidlertid er det viktig at kunstverket ikke ødelegger eller gjør inngrep i naturen. Det betyr for eksempel at det ikke er greit å bruke materialer som ikke hører hjemme i naturen eller som forurenser den, og man skal ikke skjære av greiner eller hugge ned trær for å lage kunstverket sitt.

 Land artLand art

Land art oppsto i USA på slutten av 1960-tallet, og var en reaksjon mot kunsteliten og kunst som ble utstilt i hvite, sterile gallerier. Land art kan ikke stues inne. Det kan ikke kjøpes og henges på en vegg. Opphavsmannen er Robert Smithson.

Land art​​Land art

Land art er en midlertidig kunstform. Det er lett å lage, men kan også lett bli borte eller endres på av andre mennesker, dyr, vær, vind og tidens tann. Land art dokumenteres derfor ved at det blir fotografert.

 Land artLand art

7.trinn har laget flotte kunstverk som skal bli til en fotoutstilling.

Opprettet: 26.10.2016 19:27