Aktiv på skoleveien

Strand, Anne-S Endret:16.03.2017 14:52

​I ukene 12, 13 og 14 skal elever fra 4.-10.trinn i Buskerudbyens kommuner være med på aksjonen "Aktiv på skoleveien". Målet er å få flest mulig elever i fysisk aktivitet. Røren skole har meldt på 4.-7.trinn.

​En aktiv skolevei

• gir frisk luft og bevegelse, gjør deg mer opplagt og klar for skoledagen, fin start på dagens anbefalte 60 minutters aktivitet
  • gir mindre trafikk ved skolens område, gir mindre bilkjøring og forurensning
  • gir gode sosiale relasjoner på skoleveien
  • er holdningsskapende i forhold til bilbruk og miljø

Gjennomføring

Klassene får en plakat hvor alle skal skrive seg på og krysse av om de har gått eller syklet til og/eller fra skolen. Hver uke telles antall kryss og sendes til kommunens kontaktperson, som kårer hvilke klasser som har vunnet.

Elever som reiser med buss, kan gå av bussen et stykke før skolen, hvis det er mulig. (Men husk å rekke skolen!) Man kan også gå av noen stoppesteder før man er hjemme. Der foreldrene må kjøre til skolen, kan man kanskje sette av elevene 500 m før skolen? For foreldrene er det viktig å oppmuntre elevene til å gå og sykle, og gjerne sammen!

Premiering

Hver uke deles det ut premie til den klassen ved hver skole som får best resultat. Andre klasser med god innsats får også premie. Hovedpremien gis til Buskerudbyens beste barneskole og ungdomsskole etter at kampanjen er over. Premier er fruktkurver, ballsett, frisbeer, hoppestrikker og mye annet aktivitetsutstyr.

Opprettet: 16.03.2017 14:36