Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

En flott markering av FN-dagen

Strand, Anne-S Endret:25.10.2016 13:51

​Hvert år markeres FN-dagen på Røren skole med en forestilling av og med 4.trinn. I år var ikke noe unntak, og årets 4.klassinger hadde sydd sammen et rørende program der blikket var vendt ut i verden.

​Elevene entret scenen i form av et opptog med veldig mange lands flagg og karakteristiske klesplagg. Videre besto programmet av mye sang, dans og diktlesing om den verdenen vi lever i hvor det er store forskjeller. Elevene hadde selv skrevet flotte dikt og laget en effektfull dans som imponerte mange.

Flagg fra mange landKoret 

USA og RusslandDans 

Inn i ringenDiktlesing 

I forkant av FN-dagen arrangeres det som kalles Tusenbeinrunden. Røren skole har vært en Tusenbeinskole siden 2005. Tusenbeinbevegelsen er en humanitær bevegelse med fokus på at barn hjelper barn. Bevegelsen har medlemsskoler i mange land. Tusenbeinrunden vil si at elevene løper en fast runde på skolens område og får ved hver passering et stempel. På forhånd har sponsorer forpliktet seg til å betale et valgfritt beløp for hver runde eleven løper. De to siste årene har skolen støttet arbeid blant Syriske flyktninger. I år falt valget på å gi sponsorinntektene til Øvre Eiker kommunes eget bistandsprosjekt Øvre Eiker for Kenya. Gaven vil gå til skoler i landsbyen Muhorini. To representanter fra kommunen var tilstede under FN-markeringen, og de tok i mot pengegaven på 58 688 kr fra skolens elevrådsleder. De fortalte elevene litt om forholdene på skolene i landsbyen,  og de presiserte at slike gaver kan utgjøre en stor forskjell.

Øvre Eiker for Kenya Tusen takk

Opprettet: 20.10.2016 21:05