Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

En reise 147 millioner år tilbake

Strand, Anne-S Endret:14.10.2016 13:47

​Torsdag 13. oktober hadde Røren skole et spennende besøk. Alle elevene fikk gleden av å lytte til og snakke med Jørn Hurum og Reidar Andresen. Førstnevnte er forsker og ansatt ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Han forsker på bl.a. fossiler og har gjort mange spennende funn på Svalbard. Reidar Andresen er svært kunnskapsrik innen geologi.

Alle skolens elever fikk en times langt foredrag med Jørn Hurum. Han fortalte om spennende funn på Svalbard. Han har ledet et stort forskningarbeid der de har funnet fossiler av blant annet forhistoriske øgler. Med stort engasjement fortalte han også om den store lidenskapen han har hatt for dette helt fra barnsbein av.

I tillegg fikk alle klassene et besøk hos Reidar Andresen. ​Han fortalte om ulike steinarter som finnes i lokalsamfunnet vårt. I tillegg var elevene i forkant oppfordret til å ta med seg steiner. Reidar kunne da fortelle elevene hva slags stein de hadde med, hvor de finnes og hva som er kjennetegnene. Veldig mange hadde med seg steiner og elevene var generelt svært vitebegjærlig.

Fullsatt mediatekJørn Hurum 

Lyttende tilhørere Steinanalyse

Opprettet: 14.10.2016 12:55