Entreprenørskapsuka 2017 er godt i gang

Strand, Anne-S Endret:26.03.2017 09:02

​Entreprenørskapsuka 2017 er godt i gang! Med bistand fra Ungt Entreprenørskap (UE), en ideell organisasjon som jobber for å fremme entreprenørskap på alle nivåer i utdanningsløpet, skjer det mye spennende på alle trinn nå i uke 12.

​Alle trinn gjennomfører denne uka et av Ungt entreprenørskap (UE) sine programmer. Mari Viko jobber i UE, og hun har bidratt sterkt i forkant og underveis til å sy sammen et opplegg for alle trinn. 1.-3.trinn har Våre familier som tema. 4.-5.trinn har Vårt lokalsamfunn, og der er lokalpolitiker Inger Solberg og ordfører Ann Sire Fjerdingstad med som veiledere. På 6.trinn er plansjefen i Øvre Eiker kommune, Anders Stenshorne, oppdragsgiver i et opplegg som kalles SMART. Elevene skal utarbeide forslag til hva tomta der den gamle ungdomsskolen sto kan brukes til. På 7.trinn heter opplegget Sikk Sakk Europa.

Det er mange lokale bedrifter som er involvert denne uka, både ved at de har kommet hit på besøk og at de har tatt i mot klasser. Eiker Gårdsysteri AS, Hellik Teigen AS, CERA, brannstasjonen, mølla, Kiwi Semsmoen, Øvre Eiker kommune og landsbylege Stine er noen av de som velvillig har bidratt. I tillegg er det mange foresatte som på ulike måter har bidratt ved å vise og fortelle om yrket sitt.

Kick-offSMART - 6.trinn

Barnas butikkLandsbylege Stine

Kiwi Semsmoen på besøkInnovasjon

5.trinn har både fått og vært på besøk hos ordføreren. Elevene hadde forberedt seg på en del saker de ville forhøre seg om, blant annet muligheten for å prøve ut heldagsskole og muligheten for felles 17.maifeiring. I tillegg hadde de mange spørsmål rundt kommunens økonomi, og de fikk svar.

På talerstolen5B i kommunestyresalen

Les mer om entreprenørskapsuka i Eikernytt.

Opprettet: 23.03.2017 09:05