Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Geriljabroderi - den yngre generasjons broderi

Strand, Anne-S Endret:07.03.2017 16:45

​​7. trinn har de siste ukene laget "geriljabroderi". Astrid Loraas og Mona Pedersen har gitt ut en bok temaet, med et ønske om å gi broderiet til den yngre generasjon .

​​Geriljabroderi-aksjonen​ startet med en liten Facebook-gruppe som ble opprettet i 2008. To år senere hadde gruppen over 15000 medlemmer, og prosjektet har resultert i en rekke utstillinger over hele landet. Når man hører ordet broderi går gjerne assosiasjonene til noe nusselig og trygt, kanskje en duk på spisebordet hvor det står Velkommen til vårt hjem eller et veggbroderi på kjøkkenet hvor det står Gi oss i dag vårt daglige brød. Det er stor sannsynlighet for at disse broderiene ble laget av godt voksne, pertentelige damer. ​​Via geriljabroderiet har også​ den yngre garde også grepet til nålene.

Forfatterne av boken "Geriljabroderi" med undertittelen "den sanne beretningen om en folkebevegelse av kvinner og menn som grep til nålen som sitt våpen i kampen for å utbrodere sannheten om sine liv og for å redde broderikunsten fra dydens tyranni​" vil tilby verden et rom der alle kan få være myke, harde, glade, rare, fargerike eller grå. Her er noen av resultatene:

Geriljabroderi 7BFootball is lifeMed Stihl #ON/OFF 

 

Opprettet: 03.02.2017 11:45