Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Store barn hjelper små barn

Strand, Anne-S Endret:05.02.2016 14:25

​Det er for tiden flere iverksatte tiltak på skolen for å gjøre friminuttene til et godt sted å være for alle. Vi har både det som kalles trivselsledere og elevhjelpere som hjelper til med dette.

​Den første gruppen er de vi kaller trivselsledere. Vi har 16 trivselsledere på skolen; fire elever på hvert trinn fra 4.-7.klasse. De velges for et halvår av gangen, og det første de gjør er å delta på et lekekurs. Kurset gjør at de får et reportoar av leker som de har ansvar for å dra i gang i storefri. Det henger oppslag om hvilke aktiviteter som tilbys når, slik at alle som ønsker å delta kan gå til den aktuelle aktiviteten. Etter endt halvår får de en belønning, og de siste årene har det vært en dag på Drammensbadet sammen med alle kommunens trivselsledere.

Den andre gruppen som hjelper til er elevrådsrepresentantene. Elevrådet består av ni elever fra 4.-7.klasse. De ytret selv et ønske om å bidra til at alle skal ha det bra i friminuttene. To og to har vakt i storefri. Da tar de på seg en rød vest med elevhjelper trykket på ryggen. De ser til at reglene i akebakken overholdes og de oppsøker elever som ser ut til å gå alene.

Den tredje gruppen er hele 7.trinn. Også de kalles elevhjelpere, men de bærer gule vester med elevhjelper trykket på ryggen. Seks elever hjelper til om gangen, og de er å finne i begge friminuttene. Fire av elevene er såkalte utehjelpere med ansvar for ulike områder av skolegården, og to elever er innehjelpere med ansvar for å hjelpe de små med påkledning og annet de måtte trenge. 

Det er altså mange, i tillegg til lærerne som har ordinær inspeksjon, som til enhver tid har øynene åpne for om noen trenger bistand og tilbud.

Elevhjelper og trivselslederElevrådshjelperne 

Opprettet: 03.02.2016 10:51