Kommunestyret bevilger penger til El sistema

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:19.06.2014 15:50

​Et enstemmig kommunestyre vedtok 18. juni 2014 en bevilgning på 170.000 kr for å videreføre musikkprosjektet El sistema.

Elever fra Vestfossen drar til Sverige på El sistema-campPilotprosjekt i Øvre Eiker kommune

El Sistema-prosjektet er et pilotprosjekt som, sammen med fire andre kommuner, ble etablert i Øvre Eiker kommune på Vestfossen barneskole høsten 2012, finansiert av statlige stimuleringstilskudd. 90 elever fra 2. og 3. trinn har dette skoleåret fått ukentlig undervisning i musikkfaget, på henholdsvis fiolin og cello. Lærere i prosjektet har det siste halve året vært Anne Stine Dahl og Hjørleifur Valsson. Modellen er bygget opp etter inspirasjon fra en venezuelanske modellen der alle barn, uansett sosial og økonomisk bakgrunn, skal ha samme mulighet til å få utøve og oppleve musikk, under opplæring av profesjonelle lærere.

Avhengig av ny bevilgning

Prosjektet har vært driftet med tilskudd og noen egne midler ut skoleåret 2013/2014.
For å kunne videreføre prosjektet for neste skoleår, har det vært nødvendig å få tilført nye friske midler. Et enstemmig kommunestyre vedtok 18. juni 2014 en bevilgning på 170.000 kr for å videreføre prosjektet, i første omgang ut 2014.

Blir et nasjonalt prosjekt

For perioden 2014-2017 er El Sistema-prosjektet en del av satsningen til Sparebankstiftelsen/ Dextra Musica. Dette innebærer at prosjektet har blitt løftet opp til nasjonalt nivå. Flere andre land adopterer nå El Sistema-modellen til sine respektive skoler, og det er i ferd med å bli en verdensomfattende undervisningsmetode.

Les mer: El sistema - elever fra Vestfossen drar til Sverige

Opprettet: 19.06.2014 14:51