Skolemesterskap i sjakk

Ulleberg, Bjørn Arne Endret:17.03.2017 11:38

Fredag ble det arrangert skolemesterskap i sjakk på VBS. Så mange som 115 barn møtte opp for å delta.

​Fra artikkel Bygdeposten:

Trond Henriksen er leder av Vestfossen Sjakklubb, som har bare 12 medlemmer forteller:

- I et forsøk på å skaffe noen flere spillere til klubben, tok jeg kontakt med Vestfossen barneskole - for å høre om de var interessert i å lage historiens første skolemesterskap.

- Jeg hadde håpet på at det kom noen flere enn 12. Kanskje opp mot 30, et medlemstall vi har vært oppe i da Magnus Carlsen var på det mest populære. Men så smalt det til med påmeldinger, og vi kom helt opp i 115 deltakere, sier Trond Henriksen til Bygdeposten.

Ikke rart smilet går rundt på sjakkentusiasten, som inviterer til klubbkvelder hver onsdag - nettopp på barneskolen. I bomberommet, hvor skolemesterskapet ble spilt.

Rektor Kai Solberg var også imponert over oppslutningen.

- Vi har 350 elever her på skolen, Så dette deltakerantallet var storveis. Kjempemoro at så mange ble med. Dette blir nok ikke det siste skolemesterskapet i sjakk, sier rektoren.

Han har selv spilt med bønder og hester i sin ungdom - i Hokksund.

Henger høyt

Simen Fossesholm (11) ble skolemester.

Den tittelen henger høyt, for konkurransen var knivskarp. Det ble spilt i dag - fra klokken ni om morgenen til 12.30. Så det var mange partier og runder deltakerne skulle igjennom.

40 spilte seg fram til finalerundene.

Simen Fossesholm er vant til å konkurrere. Han driver med håndball, fotball og sykling, og har allerede rukket å legge langrennsskiene på hylla.

Litt stillestående

Derfor syntes han det var stas å dra avgårde med pokalen som tydelig beviste at han er årets skolemester på hjemstedet.

- Moro å vinne, men jeg må innrømme at sjakk er litt vel stillestående for meg, sa mesteren da vi spurte om han hadde tenkt å satse videre på dette spillet.

Ikke overraskende er gym favorittfaget hans.

Ble satt sjakk matt

Vanessa Lofsberg kom på delt tredjeplass. 13-åringen syntes det litt irriterende at hun ble satt sjakk matt i en av kampene underveis i turneringen, slik at hun ikke fikk nok poeng til å gå helt til topps.

- Det var en helt jevn kamp, som jeg like godt kunnet vunnet. Jeg var så nær, sa Vanessa - før hun ristet av seg skuffelsen og var med på å hylle skolemesteren.

Utvikler kreativitet

Vanessa sier til Bygdeposten at sjakk er veldig bra, fordi spillet utvikler mer kreativitet hos barn.

- Sjakk hjelper oss også når vi skal gå løs på problemløsningsoppgaver, mener 13-åringen.

Gustav Lofsberg tok annenplassen mens tre stykker delte tredjeplassen: Vanessa Lofsberg, Herman Warloff og Magnus Rakkestad.

Ivrige deltakere i gang med sjakkenTrond Henriksen styrte turneringen med stø hånd

Blide og fornøyde skolemestere

Opprettet: 17.03.2017 11:05