Solformørkelse på VBS

Ulleberg, Bjørn Arne Endret:23.03.2015 14:00

​I dag var det solformørkelse over store deler av landet. På Vestfossen barneskole var formørkelsen på ca. 89 %.

​Solformørkelser er ikke dagligdags så derfor var det artig å få oppleve en virkelig formørkelse denne fredagen i mars. Elevene var varslet om å ikke se direkte på sola, og enkelte klasser holdt seg inne i langfriminuttet og kikket på direktefilm om formørkelsen fra Svalbard. Her hos oss var formørkelsesgraden på det meste ca. 89 % rundt kl. 10.50. Da var lyset uvanlig flatt og rart, mens selve solskiva nesten var dekket av månen. En del lærere og elever hadde ulike typer formørkelsesglass og briller slik at man trygt kunne betrakte fenomenet. Det var en spennende seanse å overvære for store og små.

Solbilde uten filterFormørkelsen har startet

Nesten full formørkelseMånen stenger for sola

Lyset ute ble endretFlattlys midt på dagen

Formørkelsen blir mindreSola kommer tilbake