Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Aktivitetspark i skolegården i Vestfossen

Gulliksen, Terje Endret:29.05.2019 11:44

​Skolegården på Vestfossen barneskole og Vestfossen ungdomsskole har fått en etterlengtet oppgradering. For nærmere 4 millioner kroner har man fått en aktivitetspark hvor både barn, ungdom og voksne kan utfolde seg. Onsdag 29. mai ble anlegget åpnet av ordfører Ann Fjerdingstad. 

​Skolegården på Vestfossenskolene har vært veldig nedslitt og skoleelevene har savnet et skikkelig uteområde. For halvannet år siden kom bevilgningen på plass og planleggingen av en ny skolegård satte fart. Nærmere 4 millioner er investert, og rektorene Ivar Krossen og Kai Solberg er svært glade for anlegget som nå står klart, og ser at det inspirerer elevene til økt fysisk aktivitet. Aktivitetsparken består bl.a av en skatepark, ballbinge, hinderløype, en klatrepyramide på 8 meter og flere lekeapparater. 

Barn i klatrestativOrdføreren åpner aktivitetsparken

Kai Solberg, Ann Fjerdingstad og Lene Velle

Aktivitetsparken er et resultat av at mange gode krefter har gått sammen om å gi uteområdene på Vestfossenskolene et skikkelig løft. Foruten Øvre Eiker kommune har Sparebankstiftelsen DNB, Sanitetskvinnene i Vestfossen, Vestfossen idrettsforening og FAU ved begge skolene bidratt både praktisk og økonomisk. Spillemidler har også vært viktig i finansieringen av anlegget. 

Onsdag 29. mai var skolegården fullsatt av spente elever og foresatte som feiret at skolegården er oppgradert og klar til bruk. Foruten taler av ordfører, rektorer, leverandør og FAU, var BUA på plass og lånte ut skateutstyr til alle som ville prøve. Og med musikk fra DJ Thomas i bakgrunnen demonstrerte noen ungdommer hvordan skaterampene kunne brukes - til stor begeistring og beundring fra de yngste barna. 

Ordføreren har allerede observert at området er i bruk langt utover ordinær skoletid, og at familier legger helgeutflukten til skolegården i Vestfossen. I talen sin fortalte hun at området ikke bare er for skoleelever, men er et nærmiljøanlegg som hun håper alle i Vestfossen og kommunen for øvrig vil få stor glede av. 


Offisiell åpning ved hovedinngangen på Vestfossen ungdomsskole Offisiell åpning av aktivitetsparken. 

Klatrepyramiden - et populært anlegg for små og store
Klatrepyramiden - et populært anlegg for små og store. 
Ivar Krossen, rektor Vestfossen ungdomsskoleIvar Krossen, rektor Vestfossen ungdomsskole. 

Skateparken


Opprettet: 29.05.2019 11:44