700 besøkte yrkes- og utdanningsmessa i Eiker

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:30.01.2020 14:01

Onsdag 29. januar fylte Hokksund ungdomsskole seg med kunnskapstørste elever under årets yrkes- og utdanningsmesse i Eiker. Mange var på jakt etter inspirasjon om ulike yrker og utdanningsløp.

Yrkes- og utdanningsmessa i Eiker ble i år arrangert for syvende gang. Messa er et stort samarbeidsprosjekt mellom Eiker 700 personer besøkte yrkes- og utdanningsmessa i år. Alle foto: Sunniva Riste-Bjørklivideregående skole, Viken fylkeskommune, NAV Øvre Eiker, tidligere Nedre Eiker kommune, Øvre Eiker kommune og et stort antall frivillige fra Mjøndalen og Hokksund Rotary Klubb.

Stor variasjon

700 personer besøkte messa i år, både elever fra 10.-klassene i Øvre og tidligere Nedre Eiker med foresatte, VG3-elevene fra Eiker videregående og Voksenopplæringen. Godt over 100 representanter for ulike yrker og akademiske og yrkesrettede utdanninger brukte av fritiden sin på å orientere og svare på spørsmål fra elevene i messehallen. Det var stor bredde i hvilke yrker og utdanninger som var representert. Det ble også holdt mange separate foredrag. Universitetet i Oslo, Universitetet i Sørøst-Norge og 10.-klassingene Gustav Loftsberg, Eilif Angelsen og Jeb Sebios prøver programmering hos lærer Cicilie Mette Lundfagskolen Tinius Olsen har alle vært med og holdt presentasjoner av sitt tilbud tidligere, mens Forsvaret var med for første gang med foredrag i år.

Staker ut kursen

På standen til Hokksund barneskole får tre gutter fra 10. klasse på Vestfossen ungdomsskole prøve programmering av robotbiler.
- Dette er programmering på lavt nivå. Men 1. og 2.-klassingene som driver med dette, blir så flinke, sier lærer Cecilie Mette Lund. Guttene fra 10. klasse er ikke overrasket over at 6- og Lærling i Forsvaret, Ann-Dagny Wettre, kunne fortelle om stor interesse fra ungdom på standen. 7-åringene klarer dette. De har selv prøvd seg fra ganske ung alder.
- Jeg har drevet en del med programmering og også tatt det som valgfag på skolen. Jeg liker det og synes det er interessant, sier Jed Sebios. Kameraten Gustav Loftsberg vurderer å utdanne seg i den retningen.
- For meg står det mellom musikklinje og noe med programmering. Men jeg tenker ikke at jeg vil jobbe som musiker, derfor heller jeg mot noe mer teknisk. Jeg har blant annet vært og snakket med de fra Teknologi og forskningslære på Kongsberg videregående. Nå gjelder det bare å få bestemt seg og søke før 1. mars, sier han.

Det var kø for å få prøve skogsmaskinsimulatoren på standen til Skogsbruk.

Forsvaret holdt for første gang egne foredrag. Det var stinn brakke.

Opprettet: 30.01.2020 14:01