Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Helsefremmende innsatsområder

Stensland, Siw Irene Endret:25.10.2018 13:48

Skolen har flere fokusområder rettet inn mot helsefremmende tiltak.

Elevkantine

Skolen har en kantine hvor elevene kan kjøpe en matrett hver dag. I tillegg selges det meieriprodukter. Betaling med kantinekort ikke penger. 

Kosthold

Et sunt og variert kosthold er en viktig forutsetning for å kunne arbeide konsentrert og å kunne lære. På skolens område er det ikke tillatt med brus, energidrikk, junkfood, kaker og godteri. Regelen er innført i samarbeid med FAU og medvirker både til økt forkus på sunt kosthold samt mindre forsøpling i gangene. 

Temadager

Det arrangeres både høst- og vinteraktivitetsdag for å øke den fysiske aktiviteten. I tillegg er skolen med på skolestafetten som arrangeres i regi av Buskerud idrettskrets i Drammen hver høst. Høsten 2014 hadde Vestfossen ungdomsskole flest deltakere av alle skolene i Nedre Buskerud.

I skolens nærmiljø har vi mange muligheter til fysisk aktivitet. Vi benytter Strandajordet idrettspark til ulike aktiviteter, vi går turer til Røkebergtjern og sykler til Sundhaugen. Skolen disponerer også en stor idrettshall.

Overnattingsturer

Alle klassene reiser hvert år på overnattingstur. 8. trinn går på topptur i nærmiljøet, 9. trinn padler kano på Øksene og 10. trinn reiser hver vinter til Blestølen.

Aktiv365

Aktiv365 er et prosjekt med fokus på utdanning av unge ledere med skole og idrettslag som læringsarena. Aktiv365 vil bidra til å utvikle en aktiv og livsstilsbevisst ungdom. Gjennom gode samarbeidsmodeller for skole, idrettslag og særidretter er målet å aktivisere ungdom gjennom fokus på kompetanse og fysisk aktivitet. Elever fra Vestfossen ungdomsskole har aktiviteter sammen med elevene på SFO en gang i uka.

Aktiv på skolevei

Aktiv på skolevei er en kampanje som alle barne- og ungdomsskoler i Buskerudbyens kommuner er inviterte til å delta på. Elevene blir oppfordret til å sykle, gå eller på annen måte være fysisk aktiv på vei til og fra skolen.

Klassene og individuelle deltakere med best innsats og resultat, premieres med blant annet aktivitetsutstyr, frukt og profilartikler. Kampanjen går over tre uker, både på våren og på høsten 

Opprettet: 20.01.2014 11:55