Veterankorps og Kulturskolen i konsert

Tvinnereim, Åsmund Endret:20.03.2015 16:34
Øvre Eiker slagverkensemble

​Det er ikke hverdagskost at godt voksne musikanter i et veterankorps spiller sammen med utøvere helt ned til seks år, men det blir tilfelle når Øvre Eiker Veterankorps innbyr til konsert torsdag 26. mars.

​Med seg har de nemlig flere musikere fra Øvre Eiker musikk- og kulturskole under mottoet «Musikken kjenner ingen alder».

Bakgrunnen for konserten er å synliggjøre at Veterankorpset med en gjennomsnittsalder på ca. 65 år og unge musikere ned til 6 år innehar og opplever samme spilleglede og musikkforståelse.

Veterankorpset åpner konserten med å presentere musikalske godbiter fra korpsets rikholdige repertoar. Deretter vil Musikk- og kulturskolens slagverksensemble med til sammen 15 - 20 slagverkere og sin musikklærer Eli Odland vise at slagverk ikke bare er trommer og cymbal. Vi får også overvære ballperkusjon med Four Fishermen.

Så følger en avdeling med solister fra både Veterankorpset og Musikk- og kulturskolen. Her får vi blant annet høre Malin Larsen på 12 år og hennes lillesøster Celin på 7 år fremføre sine solistnumre på trompet og kornett.

Det er verd å merke seg at både Four Fishermen og Malin har gått videre fra Ungdommens kulturmønstring i Øvre Eiker til Fylkesmønstringen som arrangeres i Drammen 25. og 26. april.

Veterankorpset og elever fra Musikk- og kulturskolen avslutter konserten i samspill og med spilleglede.

Rolf Andersen i Veterankorpset tror at begrepet «Musikken kjenner ingen alder» er et nytt konsept som ikke tidligere har vært arrangert i Øvre Eiker eller i nærliggende kommuner. Han mener samtidig at en slik konsert og samarbeidsprosjekt på en musikalsk måte synliggjør «Sammen skaper vi et livskraftig Øvre Eiker» og at dette viser det rike kulturlivet vi har i vår kommune.

Konserten er gratis og det selges kaker, kaffe og mineralvann i foajeen fra kl. 18.00. Konserten starter kl. 19.00.

Opprettet: 20.03.2015 13:58