Drømmestipend 2019

Tvinnereim, Åsmund Endret:15.01.2019 15:24

Nå er jakten på gode Drømmestipendkandidater i Øvre Eiker kommune i gang!  Søknadsfrist 30. januar

I årene 2014-2017 ble Drømmestipend tildelt en ungdom fra Øvre Eiker.
Når er det ny mulighet for å søke og kanskje det er din tur til å vinne Drømmestipend?

Drømmestipendambassadør Mari Indrestøl som vant Drømmestipend 2016 sier:

"Å få muligheten til å være Drømmestipendambassadør gjør at jeg får anledning til å fortelle andre om at ordningen finnes og dermed bidra til at flere kan få muligheten til å følge drømmene sine og vise hva de kan. Dessuten får jeg selv mer ut av det å ha fått et Drømmestipend. Jeg har for eksempel fått lov til å lage en liten reklamefilm til sosiale medier for Norsk kulturskoleråd. Vi som er ambassadører hadde en samling i Hamar 23.-25. november der vi fikk høre mer om arbeidet til Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping. Ambassadørene vil gjøre Drømmestipendet synligere enn før og nå ut til enda flere."

For å søke må du være født  tidligst i 1999 og senest i 2006. Det skal deles ut 100 stipend på 15.000 hver. Kommunene kan nominere så mange unge kulturutøvere de ønsker innenfor hver kategori.

Samarbeidsprosjektet mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping har gjennom stipendutdelingen som mål å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Håpet er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

En jury med kulturskolerektor som juryansvarlig, skal stå for nominering av kandidatene fra Øvre Eiker kommune. De 100 heldige vinnerne offentliggjøres i mai/juni.

Hver kommune kan nominere kandidater innenfor hver av disse kategoriene:

• Dans
  • Musikk
  • Skapende skriving
  • Teater
  • Visuell kunst
  • Sirkus(nytt i 2017)
  • Annet

Hvordan søker jeg? La deg gjerne inspirere av andre søknader fra nominerte kandidater: http://stage.drom.dinamo.digital/nominerte-drommer/

Send inn søknad til Øvre Eiker kulturskole v/ Åsmund Tvinnereim på epost asmund.tvinnereim@oeiker.no med følgende informasjon:

Hør hva skuespiller og juryleder Johannes Joner sier om Drømmestipendet https://vimeo.com/196543512
Lurer du på noe? Ta kontakt med Åsmund Tvinnereim. på tlf. 409 14 147, eller e-post: asmund.tvinnereim@oeiker.no