Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Historikk

  Endret:02.08.2018 10:13

​​​​Øvre Eiker kommune utredet oppstart av kommunal musikkskole i 1986 uten at den ble etablert. Den private musikkskolen Tyrol/Øvre Eiker musikkskole ble etablert av Rolf Ødegård og Trygve Nilsen i Barneåret 1978. Ingjerd Astrup overtok driften i 1986. De leide den gamle nedlagte skolen på Milestein, og restaurerte den. Musikkskolen ga undervisning i musikkbarnehage, fiolin, kor og korps, piano, orgel og gitar. Senere flyttet virksomheten til Tingstua i gamle Hokksund.

Øvre Eiker kommunale musikk- og kulturskole ble igjen utredet i 1996/97 i forbindelse med lovfestinger av kommunale Musikk/kulturskoler og startet 1. august 1998. De første årene hadde skolen ca. 125 elever. Navnet ble Øvre Eiker kommunale musikk- og kulturskole, for å vise at det var opprettet en kommunal virksomhet og at tilbudet skulle gjelde musikk og andre kulturfag, i tråd med opplæringsloven. Musikk- og kulturskolen i Norge er sammen med skolen og barnehagen lagt til Kunnskapsdepartementet.

Musikk- og kulturskolen hadde i oppstarten base på Hokksund barneskole, med desentralisert opplæring på barneskolene i kommunen. I forbindelse med at Kulturhovedstaden Vestfossen ble etablert og kunstnere etablerte Arena Vestfossen, inviterte Øvre Eiker kommunale musikk- og kulturskole amatørkorsene i kommunen til å delta på dugnad for å bygge base for Musikk- og kulturskolen i Arena Vestfossen. Amatørkorpsene tilbød seg å bygge gratis, og to helger i januar 2006 var det full innsats for å bygge de innvendige veggene. Flyktninger på introduksjonsprogram i Voksenopplæringa og elever fra Malerlinja på Åssiden videregående skole deltok også i dugnaden. Byggingen av basen både bekreftet og videreutviklet det gode samarbeidet mellom Musikk- og kulturskolen og det frivillige musikklivet i Øvre Eiker. Fra august 2006 kunne Musikk- og kulturskolen ta i bruk sine nye lokaler på Arena Vestfossen.

Øvre Eiker musikk- og kulturskole endret fra 1.1.2017 navn til Øvre Eiker kulturskole.

Den gamle skolen på Milestein 

Den gamle skolen på Milestein.
Foto: Arne Thorkildsen

Opprettet: 15.01.2014 08:56