Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Suzukitrompet

Tvinnereim, Åsmund Endret:03.09.2019 10:59

Som første kulturskole i Norge tilbyr vi nå undervisning på Suzuki-trompet. Suzuki-trompet er et tilbud for elever fra fire år og oppover.

 

Suzuki-undervisning på trompet

Suzuki-metoden er en måte å lære musikk på som passer spesielt godt for små barn. Metoden kalles også morsmålsmetoden, fordi barnet lærer å spille et instrument på samme måte som man lærer å snakke – gjennom lytting og imitasjon. Suzuki-metodens mål er å utvikle barnets personlighet gjennom musikk. Familien spiller en viktig rolle i metoden, og det forventes at foresatte deltar aktivt sammen med eleven i undervisningen og i oppfølgingen hjemme.

 

I Suzuki-metoden bruker vi mini-trompeter som passer for små barnehender. Timene er varierte, med mye lek og musikkglede. Undervisningen er ikke notebasert i begynnelsen, men noter og musikkteori lekes inn etter hvert som barna blir større.

 

Om Suzukimetoden:

Suzuki-metoden er en undervisningsmetode som ble utviklet av den japanske fiolinisten Shinichi Suzuki (1898 – 1998). Det pedagogiske utgangspunkt er at alle barn er født med mange talenter og potensialer, men barn må ha en stimulerende oppvekst for at egenskapene skal utvikles. Suzuki kalte selv sin musikkpedagogikk for morsmålsmetoden, ettersom tanken er at barnet skal tilegne seg musikk på samme måte som de tilegner seg morsmålet sitt. 

Suzuki-metoden ble opprinnelig utviklet for fiolin, men har senere blitt videreutviklet for andre instrumenter og er spredt over store deler av verden. Metoden bygger på disse verdiene:

Alle barn kan

Tidlig start

Aktiv lytting

Deltakende foreldre

Ros og positive tilbakemeldinger

 

Før elevene starter med undervisningen, arrangeres det et introduksjonskurs for foresatte (uten barn). Kurset gjennomføres for at foresatte skal kunne støtte sine barn aktivt som hjelpelærere i øvingen hjemme. Det er viktig at foresatte forstår filosofien og prinsippene rundt metoden før barnet starter med trompetundervisning av denne typen.

Opprettet: 03.09.2019 10:57