Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Suzukitrompet

Tvinnereim, Åsmund Endret:12.01.2021 10:08

Som første kulturskole i Norge tilbyr vi nå undervisning på Suzuki-trompet. Suzuki-trompet er et tilbud for elever fra fire år og oppover.

Ønsker du å sende inn søknad?  Søk elevplass

Alder/nivå: Fra 4 år -
Varighet: Undervisningsåret for elevplass går over 36 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager.
Oppstart: – høst: uke 35, vår: uke 2.
Pris: 1.731,– pr. semester​​​

Suzuki-metodens mål er å utvikle barnets personlighet gjennom musikk. Familien spiller en viktig rolle i metoden, og det forventes at foresatte deltar aktivt sammen med eleven i undervisningen og i oppfølgingen hjemme.

I Suzuki-metoden bruker vi mini-trompeter som passer for små barnehender. Timene er varierte, med mye lek og musikkglede. Undervisningen er ikke notebasert i begynnelsen, men noter og musikkteori lekes inn etter hvert som barna blir større.

Om Suzukimetoden:

Suzuki-metoden er en undervisningsmetode sm passer spesielt godt for små barn og som ble utviklet av den japanske fiolinisten Shinichi Suzuki (1898 – 1998). Det pedagogiske utgangspunkt er at alle barn er født med mange talenter og potensialer, men barn må ha en stimulerende oppvekst for at egenskapene skal utvikles. Suzuki kalte selv sin musikkpedagogikk for morsmålsmetoden fordi barnet lærer å spille et instrument på samme måte som man lærer å snakke – gjennom lytting og imitasjon.

Suzuki-metoden ble opprinnelig utviklet for fiolin, men har senere blitt videreutviklet for andre instrumenter og er spredt over store deler av verden. Metoden bygger på disse verdiene:

Alle barn kan

Tidlig start

Aktiv lytting

Deltakende foreldre

Ros og positive tilbakemeldinger

 

Før elevene starter med undervisningen, arrangeres det et introduksjonskurs for foresatte (uten barn). Kurset gjennomføres for at foresatte skal kunne støtte sine barn aktivt som hjelpelærere i øvingen hjemme. Det er viktig at foresatte forstår filosofien og prinsippene rundt metoden før barnet starter med trompetundervisning av denne typen.

Bli elev:

Søk elevplass
Vedtekter for Øvre Eiker kulturskole

Kontaktinfo:

Øvre Eiker kulturskole kulturskolen@oeiker.no

eller Hilde Glesne 95184203 eller Åsmund Tvinnereim 40914147​

Opprettet: 03.09.2019 11:01