Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Demokrati og valg på dagsorden for nye innbyggere

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:29.05.2017 12:30

​En stor gjeng med nye innbyggere i Øvre Eiker var onsdag 24. mai på besøk hos ordfører Ann Sire Fjerdingstad i rådhuset. Temaet var valg og demokrati.

Deltakere fra Voksenopplæringen besøkte ordføreren på rådhuset 24. mai 2017. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Møtet med ordføreren i rådhuset ble arrangert i samarbeid med Flyktningetjenesten i NAV Øvre Eiker. Over 30 deltakere på det 2-årige introduksjonsprogrammet på Voksenopplæringen hadde kommet for å blant annet lære mer om kommunen, om lokaldemokratiet, valg og hvordan kommunen er organisert.

- Velkommen som innbygger i Øvre Eiker!

Ordfører Ann SIre Fjerdingstad ønsket alle flyktningene velkommen til Øvre Eiker. Hun holdt først en introduksjon med grunnleggende informasjon om kommunen. Hun fortalte om innbyggermedvirkning, frivillighet og det særnorske begrepet "dugnad",  før hun gikk over til å snakke om viktigheten av demokratiet og det å kunne stemme fritt.
- Dere er ikke lenger flyktninger, dere er nå innbyggere i Øvre Eiker, sa ordføreren til applaus, smil og tomler opp fra flytningene.
- Dere er også en del  av vårt lokaldemokrati. Mange av dere har kanskje opplevd diktatur på nært hold, men i et demokrati er det grunnleggende at innbyggerne skal være med og bestemme. Det er et viktig prinsipp, sa ordføreren, før hun presenterte valgordning og de ulike politiske partiene.

Besøkte Voksenopplæringen

Tidligere på dagen var både rådmann Trude Andresen og ordføreren på tjenestebesøk hos Voksenopplæringen. De ville gjerne møte deltakerne i ulike grupper og på ulike språklige nivåer, lære mer om hva Voksenoppælringen gjør og hvordan de jobber.. Store smil og hjertelig velkomst møtte ordføreren og rådmannen i hver eneste gruppe de kom inn i, og en imponert ordfører oppsummerte besøket med ett ord:
- Det jeg sitter igjen med fra å ha møtt disse flotte menneskene, er glede. Deltakerne er så flinke, entusiastiske og blide. Og så blir så stolt av å møte lærerne våre som gjør en flott jobb med deltakerne, lærer dem språket og hjelper dem til å bli gode innbyggere i Øvre Eiker.

Rektor Sveinung Røyland, deltakere og lærere på Voksenopplæringen tok imot ordføærer og rådmann. Foto: Sunniva Riste-Bjørkli

Opprettet: 29.05.2017 12:30