Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
Tjenester

Etablererprøven for serveringsvirksomhet

Før et serveringssted kan få serveringsbevilling, må daglig leder for serveringsstedet ha bestått etablererprøven. (Dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven.)

Beskrivelse

Før et serveringssted kan få serveringsbevilling, må daglig leder for serveringsstedet ha bestått etablererprøven. (Dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven). Etablererprøven skal sikre at ansvarlig for et serveringssted har de nødvendige kunnskapene om økonomistyring og lovgivning av betydning for driften. Kommunen skal avholde prøven innen to måneder etter at den har mottatt melding om at du ønsker å avlegge prøven. 

Etablererprøven er en flervalgsprøve. Du vil få 90 minutter til å besvare den. For å få bestått prøve må 40 av 50 svar være riktige. Ta med gyldig legitimasjon.

 
Målgruppe

​Personer som vil være styrer av et serveringsted.

Kriterier

For å få serveringsbevilling, må styrer av stedet ha bestått etablererprøven (dette er ikke det samme som kunnskapsprøven etter alkoholloven) og ha god vandel.

Etablererprøven er en flervalgsprøve. Du vil få 90 minutter til å besvare prøven. For å få bestått prøve må 40 av 50 svar være riktige.

Du må ta med gyldig legitimasjon når du møter opp for å avlegge prøven.

Pris

​Gebyr for prøven er kr. 400,- . Faktura sendes fra fakturaservcie. Prøven kan tas flere ganger hvis den ikke bestås. Du må betale gebyr for hver oppmelding.

Søknadsveiledning

​Veiledning
Kommunen vil legge til rette for at du kan ta etablererprøven. Opplysninger om læremateriell til etablererprøven får du i kommunen. Du kan også laste ned opplysninger på www.vinn.no

Behandling
Når du har bestått etablererprøven, utsteder kommunen bevis.

Merknader
Kandidater som har avlagt og dokumentert eksamen HKR230 Ansvarlig vertskap fra norsk hotellhøgskole etter 1/1-2005 behøver ikke avlegge kunnskapsprøve om serveringsloven.

Klagemulighet

​Klage
Det er ingen klagemulighet, men du kan ta prøven om igjen.

Lovpraksis

​Serveringsloven §5 og §6

Kontakt oss

​Navn:
Øvre Eiker kommune
Stasjonsgata 24, 3300 Hokksund
Tlf : 32 25 10 00

E-post:
servicesenteret@ovre-eiker.kommune.no