Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Politikk

Amundsen, Ann-Mari Endret:02.10.2017 14:58

 

 

 Aktuelt om politikk

Politiske møter april/ mai 2018

Du finner sakspapirer og oversikt over møtetidspunkter her

Det blir ikke salg av Øvre Eiker Energi AS

Under kommunestyrets møte 11. april, ble det klart at det ikke blir noe salg av Øvre Eiker Energi AS.

Se opptak av kommunestyret her

Kommunestyrets møte ble direktesendt på Facebook 11. april 2018. Her kan du se opptak av møtet i sin helhet. Husk å skru på lyden i selve videospilleren (hold musepekeren over videoen).

​​​Skal Øvre Eiker kommune bli Eiker kommune?

​I forbindelse med at Nedre Eiker kommune skal slå seg sammen med Drammen og Svelvik, vurderer politikerne i Øvre Eiker om kommunen skal skifte navn til Eiker kommune. Kommunestyret gikk 11. april inn for å utrede et navneskifte.

Fra deltidskultur til heltidskultur

​Gjennom deltakelse i læringsnettverket Nytt Blikk, fortsetter Øvre Eiker kommune arbeidet med å øke andelen heltidsansatte. Saken var oppe til behandling i Formannskapet 21. mars, og politikerne ga sine innspill til den videre prosessen.

Enige om forslag til ny Buskerudbypakke

​Ordførerne i Buskerudbyen er enige om å anbefale den mest innholdsrike tiltakspakken og et bomsystem hvor flere er med å betale. – ATM-utvalget har i dag vedtatt å kvalitetssikre en bypakke som gir betydelig bedring av kollektivtilbudet i hele Buskerudbyen, samt gode tiltak for gående og syklende. Samtidig gir nye veitiltak på kjente flaskehalser nær Drammen bedrede forhold for alle som fortsatt er avhengig av å kjøre bil, sier Øvre Eiker varaordfører, Hans Kristian Sveaas.

Positive til medlemskap i antikorrupsjonsforening

​Et forslag om at Øvre Eiker kommune skal bli medlem av Transparency International Norge var oppe til behandling i Partsammensatt utvalg og Formannskapet 21. mars. Politikerne er positive.

Ny skolebehovsplan for Øvre Eiker klar

​WSP prosjektledelse AS har på oppdrag fra rådmannen i Øvre Eiker kommune, utarbeidet en ny skolebehovsplan for perioden fram til 2035. Blant løsningene de ser på, er større og færre skoler i Øvre Eiker, med et investeringsbehov på 785 millioner kroner i perioden 2019-2028. Planen ble lagt fram som en B-sak i Partsammensatt utvalg og i Formannskapet onsdag 21. mars.

Klaget på forhold i svømmehallen – fikk svar fra ordføreren og rådmann

​Hedda Sofie Heimsæter (12) og Miriam Hultmark Stokke (11) skrev i et leserinnlegg i Eikerbladet om det de opplevde som kritikkverdige forhold i svømmehallen i Hokksund. Helene Bergheim (11) skrev om samme problemstilling i skoleavisa på Røren. Onsdag 21. februar fikk jentene invitasjon til å møte ordfører Ann Sire Fjerdingstad og rådmann Trude Andresen og svar på hvordan kommunen følger opp innspillene deres.

Eiendomsforvaltningen organiseres som KF

​H, Frp og Krf snudde i kommunestyret 21. februar og går likevel ikke inn for at kommunale bygg skal overføres til Eiker Eiendomsutvikling AS. Bortsett fra SVs ene stemme, gikk et samlet kommunestyre inn for KF, kommunalt foretak, for organisasjonsform.


Kontaktinformasjon

Servicesenteret 
Tlf. 32 25 10 00

Opprettet: 11.09.2013 14:07