Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Øvre Eiker høyt oppe i kåring av boligvennlighet

Riste-Bjørkli, Sunniva Endret:22.04.2022 10:15

​Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) har gjennomført en kåring av Norges mest boligvennlige kommuner. Øvre Eiker kommune kommer ut som Norges 17. mest boligvennlige kommune og havner på en flott 11. plass når det gjelder tilrettelegging for utbygging av nye boliger i kommunen.

Boligvennlighetskåringen er en ny, landsomfattende undersøkelse hvor NBBL rangerer 119 kommuner etter deres prestasjoner innen boligbygging og tilrettelegging. De fleste av disse har mer enn 10 000 innbyggere. 

Sikrer innbyggernes boligbehov

NBBL skriver på sine hjemmesider at kommunen spiller en avgjørende rolle i å sikre innbyggernes boligbehov. Forhold somIllustrasjonsfoto husbygging saksbehandlingstid, gebyrer, boligreserver og boligpriser har betydning for kommunens evne til å bygge og tilrettelegge for nok boliger. Men hvorfor lykkes noen kommuner bedre enn andre, og hvordan kan vi stimulere til økt boligbygging? Dette er blant tingene NBBL har utforsket i Boligvennlighetskåringen. 

-  Motiverende med god plassering 

Kommunalsjef for samfunnsutvikling i Øvre Eiker kommune, Susanne Vist, er godt fornøyd med plasseringen.
- Det er veldig positivt med en så god plassering. Det er motiverende å se at Øvre Eiker klarer å legge godt til rette for boligbygging, selv om kommunen har mindre ressurser enn mange av de andre kommunene i kåringen. Det er mulig å få til, hvis alle spiller på lag, både innbyggere, politikere, næringsliv, utbyggere og ansatte i kommunen. Det gir innhold til kommunens slagord, som sier at vi sammen skal skape et livskraftig Øvre Eiker. Tilrettelegging og bygging av bolig er en viktig del av dette. 


Opprettet: 22.04.2022 10:04