Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Tekniske hjelpemidler

  Endret:20.01.2021 10:47

Hjelpemiddelutlånet har tilhold i kjelleren på Eikertun Helsehus i Hokksund. 

Alle som bor, eller oppholder seg i Øvre Eiker kommune og har behov for hjelpemidler i en kortere periode (inntil 3 mnd.) kan låne hjelpemidler her, under forutsetning av at ønskede hjelpemidler finnes på lager.

Hjelpemiddelutlånet er også ansvarlig for utlevering/montering/tilpasning og demontering av hjelpemidler på varig utlån fra NAV Hjelpemiddelsentral.

Hjelpemidler vi har til kortvarig utlån: rullator, transportrullestol, hjelpemidler til dusj, bad og toalett.

Varig behov for hjelpemidler

Henvendelser som gjelder langvarig behov for hjelpemidler gjøres til ergo- og fysioterapiavdelingen. Det vil da bli gjort en vurdering av behov, og hjelpemidler blir søkt via NAV Hjelpemiddelsentral.

Reparasjoner: Dersom oppdraget er av en slik art at hjelpemiddelutlånet selv ikke kan utføre reparasjonen. formidles oppdraget videre til NAV Hjelpemiddelsentral.  Oppdragene vil bli prioritert ut i fra hastegrad.

Ansvaret for akuttreparasjoner av hjelpemidler utlånt fra NAV Hjelpemiddelsentral, er plassert hos NAV Hjelpemiddelsentral i Buskerud.  Tlf. 971 74 025  Ordningen gjelder kveld, helg og helligdager.

Hjelpemiddelutlånet utfører ikke enkelt vedlikehold og service på hjelpemidler, som vask, smøring og etterstramming av skruer.  vi har ikke mulighet til å skifte standard forbruksmateriell, slik som batterier o.l.

Ansvar for å skaffe hjelpemidler selv: mindre hjelpemidler til bruk i dagliglivet, f.eks. gripetang, støttehåndtak, forhøyningsklosser til stol/seng, må man anskaffe og betale selv.  Dette gjelder også sprutskjerm, dobøtte til toalettstol/toalettforhøyer og krykker.  Dette kan kjøpes i enkelte apotek i nærområdet.

Transport: Når det gjelder transport av hjelpemidler lånt fra Hjelpemiddelutlånet, er hovedregelen at man må betale en egenandel på kr 270,- for utkjøring og tilsvarende for innhenting av hjelpemidler.

Det oppfordres til at man selv sørger for henting av hjelpemidlene dersom montering ikke er påkrevd. Hjelpemidler lånt fra NAV Hjelpemiddelsentral, tas det ikke betalt for.

Kontaktinformasjon


Tlf. hjelpemiddelutlån:

993 53 785

Åpningstider:

Mandag: 08:00-10:00
Onsdag:  08:00-10:00
Fredag:   08:00-12:00
E-post hjelpemiddelutlån

Tlf. ergo- og fysioterapeutavdelingen:

32 70​ 18 00

Relevante sider

Søke om kommunale helsetjenester

 

Opprettet: 22.11.2013 14:19