Bokbamsen

Øvre Eiker bibliotek har en Bokbamse ansatt i full stilling. Med dette unike tilbudet ønsker vi å inspirere til leselyst og leseglede for barn og deres foreldre gjennom gavebøker, besøk og lesestunder.  

Hva består tilbudet av?  

  • Når barnet ditt er nyfødt kan du hente en gavebok på biblioteket. 

  • Når barnet ditt er 2 år får dere en gavebok samt muligheten til å låne 40 bøker i et helt år sammen med invitasjon til et eget bokbamsebesøk på biblioteket eller hjemme.  

  • Når barnet ditt er 4 år inviterer Bokbamsen fireåringer og foreldre til 4-årstreff på biblioteket der alle barna får utdelt en stor eventyrbok. 

  • Når barnet ditt begynner på skolen deler Bokbamsen ut gavebøker til alle førsteklassingene. Bøkene er valgt ut i samarbeid med førstetrinnslærerne.  

I tillegg til de faste gavetilbudene, reiser Bokbamsen rundt til barnehager, skoler og SFO med eventyr og bøker i sekken. Bokbamsen har også lesestunder på biblioteket annenhver mandag på dagtid, samt enkelte lørdager. 

Hvem kan få tilbudet? 

Bokbamsetilbudet er et tilbud til alle barnefamilier i Øvre Eiker kommune.  

Hva koster det? 

Tilbudet er gratis. 

På Bokbamsens egen hjemmeside finner du mer informasjon om tilbudet. Der kan du også lese mer om betydningen av høytlesing, språkutvikling og få med deg gode boktips. 

Gi barnet ditt en god, varig og uendelig verdifull gave: Les litt høyt hver dag! 

Bokbamsens egen hjemmeside