Går inn for ny svømmehall på Loesmoen

Flertallet i kommunestyret har vedtatt at det skal bygges ny svømmehall i tilknytning til ny Hokksund barneskole på Loesmoen. 

Saken var oppe til politiske behandling i kommunestyret 14. juni. Partiene var ikke enige, men representanter fra Mdg, Ap, Sv, H, Krf og en fra Frp sørget for et flertall på 22 stemmer for svømmehall, mot et mindretall på 15 fra Sp, V og tre fra Frp. 

Klar anbefaling

Øvre Eiker kommunale eiendom anbefalte politikerne at det inngås byggekontrakt for ny Hokksund barneskole og idrettshall, innenfor de allerede avsatte midler på 405 millioner uten moms. De anbefalte også at kommunestyret sier ja til opsjonen for bygging av ny svømmehall i tilknytning til den nye skolen, med en kostnadsramme på 140 millioner. 

Bygges i helhet

Hadde politikerne sagt nei til ny svømmehall samtidig med bygging av skolen, hadde det ikke lenger vært teknisk mulig å bygge den i tilknytning til skolen. Svømmehallen måtte da eventuelt senere ha blitt bygget som eget, frittstående bygg, til en 25-30 prosent høyere totalpris. 

Bildet viser en illustrasjon av nye Hokksund barneskole med svømmehall - Klikk for stort bildeIllustrasjon av nte Hokksund barneskole med svømmehall Skanska Norge

Skal stå ferdig til skolestart høsten 2025

Vedtaket fra kommunestyret er også besparende fordi man får en tidligere byggeoppstart på prosjektet, det gir mindre vinterdrift og lavere kostnader til grunnarbeid, samt sikrer innflytting til skolestart 2025. 

Slik blir svømmehallen

Hovedbassenget i svømmehallen får seks baner og blir på 25x15,5 meter, samtidig som det er planlagt et eget rehabiliteringsbasseng på 12,5x8,5 meter. Hovedbassenget vil holde 26-28 grader, mens rehabiliteringsbassenget holder inntil 32-33 grader. 

Anlegget blir bygget for store skoleklasser og skal kunne ivareta flere grupper av brukere også på kveldstid og i helgene. Det er tatt utgangspunkt i et årlig besøkstall på 65.000 personer. Dette er ca. 20-25 000 flere besøkende enn dagens svømmehall. 

Plass til 700 elever

Kommunestyret vedtok i januar 2023 at det er Skanska Norge AS som er vinner av anbudskonkurransen for inngåelse av byggekontrakt for ny Hokksund barneskole og flerbrukshall. Det ble da vedtatt full utbygging av fire-parallell barneskole for inntil 700 elever med stor flerbrukshall. Dette vil dekke veksten i elevgrunnlag fremover. Ved oppstart høsten 2025 viser prognosen at skolen vil ha ca. 590 elever.