Badeplasser

I Øvre Eiker har vi flere fine bademuligheter, både i innsjø, elv og skogsvann.

Hoensvannet

Hoensvannet er et skogsvann. Det er et populært badested og rekreasjonsområde, og spesielt den offentlige badestranda ved Hoensvannshotellet er mye brukt. Vannet ligger 250 meter over havet og har en omkrets på drøyt 3 km. Et smalt sund skiller Hoensvannet fra den kunstig oppdemmede Hoensvannsløken, som fortsetter via Hoenselva og Himsjø ut i Drammenselva rett nord for Hokksund.      

Fasiliteter:      

  • Parkeringsplass      
  • Toalett      
  • Griller      

Sundhaugen      

Sundhaugen er en halvøy i sundet mellom Eikeren og Fiskumvannet. Her finner du restaurant, badeplasser, turveier, fiskebrygge og store grøntarealer.      

Fasiliteter:      

  • Parkeringsplass
  • Toalett tilpasset bevegelseshemmede      
  • Griller      

Andre bademuligheter

I tillegg til de to badeplassene, finner du flere fine bademuligheter i kommunen vår. Skogsvannene Himsjø, Junger, Røkebergtjern, Åletjern og Lauvtjern byr på gode muligheter for en frisk dukkert. Ønsker du å bade i Drammenselva, er det fine muligheter ved Evja, samt på Hokksund camping. Det finnes også bademuligheter på Anfinnplass på Fiskum, samt ved Düvelgården i Skotselv. Langs Eikeren finner du også mange fine bademuligheter.

Under finner du et kart over kommunen. Her kan du søke opp de forskjellige badeplassene.

Øvre Eiker kommune

 

Badevannskvalitet

Vi har vanligvis generelt god badevannskvalitet i Øvre Eiker. Kommunen tar prøver annenhver uke og måler for antall termotolerante koliforme bakterier (TKB) og Intestinale enterokokker (IE) per 100 ml vann. 

Her kan du lese mer om badevannskvaliteten og se tabell for sesongen 2023.