Vaksinering av barn og unge 12 - 15 år med særlig alvorlig grunnsykdom

Grøner, Cathrine Endret:19.07.2021 13:30

​Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler nå at barn og unge i alderen 12-15 år med alvorlig grunnsykdom vaksineres mot Covid-19.

Se lenke med ytterligere informasjon nederst på siden.

Hvis dette gjelder ditt barn, må henvendelse rettes til barnets fastlege eller behandlende barnelege. Det er fastlege eller barnelege som vurderer om barnet er innenfor kravet til «særlig alvorlig grunnsykdom» og anbefaler vaksinasjon.

Fastlege/barnelege vil gi så gi beskjed til koordinator ved vaksinesenteret, som tar direkte kontakt med foresatte for å innhente informasjon og avtale time.

Registrering for vaksine

Foresatte registrerer barnet via kommunens hjemmeside ved å klikke herSom foresatt kan du bruke din egen bank-Id og sette opp ditt telefonnummer, samt informasjon om verge.

Vaksinetype

Det er kun vaksinen «Comirnaty» fra BioNTech/Pfizer som er godkjent til bruk for barn, og det er denne kommunen tilbyr.

Samtykke

Vaksinasjon defineres som «helsehjelp» i lovverket, dette krever at foresatte samtykker til at vaksine gis når barnet er under 16 år. For den som kommer med barnet til vaksinasjon holder det med muntlig samtykke, men foresatt som ikke er tilstede må sende med skriftlig samtykke. FHI har laget eget skjema for dette: Samtykkeskjema - vaksinasjon av barn 12-15 år med underliggende sykdom - FHI

Klikk her for å lese mer om dette på FHI sine nettsider

Opprettet: 19.07.2021 13:24