Koronavaksinering og influensavaksinering

All vaksinering er frivillig. Koronavaksineringen er gratis for de anbefalte pasientgruppene. De som er utenfor disse gruppene, men ønsker vaksinen, må betale for vaksineringen. Dette koster kr 220 på dagtid og kr 286 på ettermiddag/kveld. Selve vaksinen er gratis. 

 Koronavaksinering

Folkehelseinstituttet (FHI ) anbefalte oppfriskningsdose med koronavaksine for høst/vintersesong 2023/24 for følgende grupper:

  • Personer i aldersgruppen 65 år og eldre, og sykehjemsbeboere
  • Personer i aldersgruppen 18-64 år som inngår i en risikogruppe
  • Ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
  • Barn 6 måneder – 11 år med alvorlig grunnsykdom dersom barnets lege vurderer dette som viktig
  • Gravide i 2. og 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere økt risiko


Er du i tvil om du bør ta vaksine, må du kontakte fastlegen din. Det bør gå minst 3 måneder siden forrige dose med koronavaksine.

Du kan lese mer om koronavaksine på FHIs hjemmesider:

Informasjon om koronavaksine - FHI
 

I Øvre Eiker kommune kan du vaksineres på følgende steder

Apotek

Kommunen har avtale med Apotek 1 på Eikersenteret og med Torvet apoteket.Tidspunkt kan bestilles via Helseboka her eller pr telefon til apoteket.

Bestill time hos Apotek 1 (Eikersenteret)

Bestill time hos Torvet apotek (Hokksund sentrum)

Vaksinering på Eikertun helsehus

Foreløpig har kommunen ingen planer om å sette opp ny dato for massevaksinering. Vi avventer føringer fra myndighetene vedr. fremtidige anbefalinger for ny oppfriskningsdose.

Vedrørende vaksinering av barn og de med spesielle behov for tilrettelegging av vaksinasjon kan kontakte vaksinetelefonen på telefon  906 09 731.