Skiløyper og skøytebaner

I Øvre Eiker har vi rundt 220 km skiløyper og turløyper spredt utover hele kommunen. Vil du gå på skøyter kan vi tilby 10 lokale skøytebaner. 

Løypeinformasjon

Informasjon om skiforholdene i løpet av sesongen får du ved å gå inn på nettsiden til Skisporet.no. Hvis du har lyst til å følge løypeprepareringen gjennom sesongen, har vi også en Facebookside som heter Skiløypene i Øvre Eiker.

Skisporet.no

Løypekart

Her finner du kartene over skiløypene vi har i Øvre Eiker.

Skiløypekart i Øvre Eiker i PDF-format (PDF, 6 MB)

Parkering og bompenger ved skiløypene 

Utfartsparkering tilknyttet skiløypenettet vårt finner du på skiløypekartet. Parkeringsplasser er merket med et parkeringsskiltsymbol. Du må betale bompenger til alle parkeringer på Holtefjell. Det er gratis i den nedre delen av løypenettet, bortsett fra til Hoensvannshotellet og Spiten skileik.

Prioritering av løypekjøring 2023/2024

Her finner du prioriteringslisten for vinterens løypekjøring.  (PDF, 117 kB)

Skøytebaner

Når værforholdene ligger til rette for det, prepareres følgende isbaner: Darbu skole, Vestfossen skole, Vestfossen park, Røren skole, Skotselv skole, Ormåsen grusbane, Hobbelstadjordet, Røkeberg barnehage, Hokksund ungdomsskole og Stubben på Loesmoen.

Kommunekart

Mitt kart

Samarbeid med frivilligheten

Det er kommunen som har ansvaret for preparering av skiløypene, i samarbeid med idrettslagene og Holtefjellets venner, som står for barmarksprepareringen. Kommunen har et utstrakt samarbeid med frivilligheten i Øvre Eiker for tilrettelegging av turmulighet sommer og vinter.

Kontakt oss

Arve Hauklien Røren
Tlf.: 900 36 739
E-post: arvehauklien.roren@oeiker.no