Ras ved Øvre Hellefossveien

Kommunen fikk melding fra politiet om et lite ras nedenfor Øvre Hellefossveien 46 ca kl 12 lørdag formiddag. Veien forbi rasstedet er åpen i ett felt. 

Politiet og kommunens fagfolk var på stedet og opprettet dialog med NVE. Området og veien ble sperret av, men beboere fikk slippe inn. 

NVEs konklusjon

"Det ser ut som grunn erosjon i øvre jordlag i skråningsfoten. Utredning av kvikkleiresonen i 2017 viste at det er god stabilitet mot store skred i sonen, men kan være dårlig overflatestabilitet/sig i de bratte elveskråningene. Vi vurderer det som lite sannsynlig at erosjonen vist på bildene har forverret stabiliteten i kvikkleiresonen vesentlig. Den nedre vegen kan være utsatt for lokale utglidninger, fordi den ligger såpass nærme skråningen langs elva. Vi ser ingen grunn til å evakuere boliger i sonen som situasjonen er nå."

Dette gjøres av tiltak

Kommunen fikk tatt dronebilder av rasstedet fra elva lørdag. Det har ikke på noe tidspunkt vært aktuelt med evakuering av boliger i området. Geoteknisk konsulent har vurdert nødvendige tiltak for å utbedre skadene og vurdere hvor mye veien tåler, spesielt med tanker på tungtransport. 

Dronefoto av raset ved Øvre Hellefossveien 12. august 2023 - Klikk for stort bildeDronefoto av raset ved Øvre Hellefossveien 12. august 2023 Dronefoto Røde kors


 

 

 

 

 

 

 

Les mer om flomsituasjonen i Øvre Eiker. 

Les om evakueringen av beboere i Hokksund.